torstai 10. lokakuuta 2013

Tettiä, nettiä ja yökoulua

Tänään meidän porukka on hujan hajan hajallaan: yksi on ollut koko viikon tetissä, kaksi näköjään taas netissä ja yksi yökoulussa :)

Juuh, ehtii tässä roikkumaan netissä kun ei tarvitse laittaa kenellekään ruokaa eikä kuskata ketään mihinkään :) Futisjunnumme kisailee kylläkin tänä iltana Killerillä (jos haluat tietää asiasta enemmän, tsekkaa Terve.fi:hin ulkoistamani jalkapallojorinat), mutta koska hän on majaillut työelämään tutustumisviikkonsa ajan kaupungin-mummolassa, ovat hänelle siellä myös hovikuskin palvelut taatut. Tytär taas on jäänyt koululle yöksi; kyläkoulumme perinteenä on jo vuosikausia ollut, että koko koulu viettää yökoulua syyslomaa edeltävän viikon torstaista perjantaiaamuun. Tämän vuoden teemana on sirkus, ja yläluokkalaiset ovat suunnitelleet ahkerasti ohjelmaa ja toimintapisteitä pienemmilleen. Meidän kuudesluokkalaisemme esittää ja opettaa bestiksensä kanssa korttitemppuja alempiluokkalaisille - kuulemma ainakin "viis-kakkosen"ja erään isänsä opettaman tempun... Hauskannäköistä oli porukka, kun hain neidin iltapäivästä välillä soittotunnilla käymään: Päivi-opesta oli tullut Paavo-pelle ja sitä rataa, eli puvustus ja rekvisiitta oli kohdillaan :)

Nyt kun oma työelämään uudelleentutustumisjaksoni on aina vain lykkääntynyt (vaikka firmalle vihdoin myönnettiin palkkaamiseeni aiottu laina, eivät hommat jostain syystä etene: "No täs on kaikenlaista ennen messuja ja sairaanhoitopiirin kanssa, raportteja ja sopimuksia jne. jne..."), on tullut kyllä vietettyä vähän liikaakin aikaa netissä, lueskellen, musiikkia kuunnellen, dokkareita katsellen ja tietty blogaten ja muuten höpö-höpö-höpöttäen. Vaan on se hyvä, että nykyään on toi netti! Meillä nimittäin lakkasi tv yhtäkkiä kokonaan näkymästä, liekö antennista vahvistin posahtanut vai mikä - ei meillä ennenkään ole kaikki kanavat koskaan yhtä aikaa näkyneet, sen verran syvässä montussa asutaan, mutta nyt hävisivät kerralla ihan kaikki. Vielä ei ole saatu korjaajaa paikalle, ja oma aikansa meni erinäisten digiboksien testaamiseen, josko jollakin näkyisi. Vaan eipä näy ei. 

Eipä auttanut kuin ruveta katselemaan tv:tä netistä, ei toki läppärin pikku ruudulta vaan tietsikka normitelkkariin yhdistäen. Miesväki on meillä jo ennenkin katsellut formulat netistä suorana milloin miltäkin englanninkieliseltä kanavalta, mutta nyt on katsottava kaikki, jos jotain ylipäänsä aikoo nähdä. Yle onneksi striimaa nykyään kaikki lähetyksensä suorana, mutta vaikka meillä onkin suht hyvä 3G-yhteys lisänopeudella höystettynä, ei kuvanlaatu vastaa digiboksin ja antennin kautta tulevaa ja yhteyskin tuppaa välillä pätkimään. Toimeen tullaan kuitenkin näinkin - Silta ei jää näkemättä, ja Ruudusta katsellaan pikku viiveellä Näkijää, Hyviä ja huonoja uutisia ja Vain elämää.

Ja yhteydenpidossahan netti on ihan verraton: Skypen ja kännykässä WhatsAppin kautta viestittely ja höpöttely on ilmaista, tai siis nettiyhteyden hintaista. Meidän neiti istuu illat pitkät skypessä keskustelemassa tärkeitä kavereidensa kanssa, ja nyt tettiläisen ollessa kaupungissa on voinut huoletta viestitellä WhatsAppilla ilmaiseksi huushollimme wlanin kautta - poika ei käytä Skypeä, mutta WhatsAppia seuraa kyllä, se kun on sovittu yhteinen viestintäväline heidän luokassaan. Markkinoita ja arpajaisia suunniteltaessa sovellukseen saattoi tulla lyhyessä ajassa satoja viestejä, kun ysit viestittelivät porukalleen ristiin rastiin.

Et ei kai tähän sit enää voi muuta todeta kuin että kehitys kehittyy. Kun vielä itse pysyisi sen mukana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti