keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Vain hyviä uutisia

Muutama päivä sitten Ilta-Sanomien painetussa lehdessä oli kesän alun kunniaksi vain hyviä uutisia. Tämän innoittamana minä toimin nyt samoin blogissani. Olkaa hyvä - vain hyviä uutisia!

Itse asiassa hyvien uutisten löytäminen omasta elämästä ei ole useimmiten ollenkaan vaikeaa, kysehän on loppujen lopuksi vain näkökulmasta. Näin kauneimman vuoden-ajan keskellä maailmaa on helppo tarkastella puhdistettujen lasien läpi. Kesäsiivousta voi tehdä kotinsa lisäksi myös omassa mielessään. Astro.fi tietää kertoa, että voittajia ovat ne, jotka nyt puhuvat vain siitä, mikä omassa elämässä on hyvää. Harmittavista jutuista on parempi puhua muuttuvina tekijöinä - no kaikilta meiltä varmaan löytyy elämästä välillä se "pari muuttujaa"... :-)

Ensimmäinen hyvä uutinen elämässäni on se, että työt eivät vielä ole alkaneet; toinen se että ne ylipäänsä alkavat. Pahimman rimakauhun olen selättänyt ja päättänyt astella jälleen työelämän alttarille sanomaan "Tahdon". Kyseessä on aluksi vain osa-aikaisuus (2,5 pv/vko) ja aikaa jää muuhunkin, ja lisäksi saan enimmälti paiskia hommia kotoa käsin. Ihan mukiinmenevät ehdot siis. Ennen palaamistani sorvin ääreen aion nauttia jokaikisestä (toivottavasti helteisestä) lomapäivästä, makoilla laiturilla auringonpaisteessa ja pulahtaa välillä ihanan virkistävään 22-asteiseen veteen. Toivon myös saavani ikkunanpesu-urakkani jossain vaiheessa ennen sitä päätökseen - hyvä uutinen sekin, että olen sentään saanut aloitettua; sain triplaikkunat lopulta avattua poikani linkkarilla vaikka se varsinainen neliskanttinen avain olikin hukkunut jo viime vuonna ;-)

Lisää hyviä uutisia: Elämä on iloisen täynnä jalkapalloa - taas. Sunnuntaina tytär kävi potkimassa nahkakuulaa kyläkoululla, samoin tänään keskiviikkona; pojan harkkoja oli maanantaina yhdet ja eilen kaksin kappalein (päivällä testailtiin Hipposhallilla fysiikkaa kuperkeikoin, viisloikin, viivajuoksuin ja ties miten kommervenkein, ja illalla oli "normi-harkat"). Loppuviikko mennään yksien treenien päivävauhtia - tuleepahan itsekin käytyä lenkillä ja hoidettua kauppa- ja kirjastoasiat samalla reissulla. JJK -99 Blue keikkuu ainakin toistaiseksi piirisarjan kärkipaikalla, ja ensi viikonloppuna päästään mittaamaan tasoa kotiturnaukseen, Jyväskylä Cupiin. Tytär ehtii jalkapallon ohella touhuta kaikenlaista muutakin, käydä sirkuksessa, synttäreillä ja Power Parkissa - pojan kohdalla jalkapallo on kieltämättä nykyään pääosassa lähes joka päivä...

Koska loppujen lopuksi, suuressa mittakaavassa, olosuhteet ovat samat kaikille (tämä siis taas astrologian näkökulmasta katsottuna, silläkin uhalla että leimaudun lopullisesti seonneeksi huuhaahörhöksi), kysymys on vain asenteesta. VAIN ASENTEESTA. Siksi yritänkin nyt ihan tietoisesti löytää hyvän uutisen myös ikävämmistä jutuista. Silmätulehdus kesti tällä kertaa vain yhden päivän ja parani keittosuolaliuoksella huuhtelemalla, ilman lääkkeitä. Migreeneitä minulla on nykyään aika harvoin, ja tyttären märkivään taiveihottumaankin saamme toivottavasti pian apua lääkäriltä, onhan meillä edelleen kotikunnassa hyvin toimiva terveyskeskus, jonka kesäsulku ei ole vielä alkanut. Ja auton ajonvakautusjärjestelmän (jonka toimimattomuus aiheutti hylkäyksen katsastuksessa) korjaus maksaneekin v a i n 750 € aluksi pelätyn yli 2500 €:n sijaan - toisen auton vuotavan renkaan lankomies paikkasi kympillä, joten sillä kohtaa selvittiin säikähdyksellä... 

Silloinkin, kun lasiani ei ole täytetty piripintaan, on se puoliksi täynnä. Elämä itsessään on Hyvä Uutinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti