sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Matkakuumetta ja muita irtiottoja

Sitä jaksaa paremmin, kun on jotain mitä odottaa - eikös mainoskin aikanaan niin todennut...

Niinpä varasin jo hyvissä ajoin alkuvuodesta perheellemme hiihtolomareissun, lento + hotelli -yhdistelmän Tukholmaan, norjalaisen halpalentoyhtiön tarjouskampanjassa kun myytiin lentoja paljon edullisemmin kuin mitä esimerkiksi bussilippu Jyväskylästä Helsinkiin olisi tullut maksamaan. Matkatavaroista tässä yhtiössä tosin veloitetaan erikseen, joten ne pyrimme minimoimaan - eikäpä metroissa ja busseissa olisi kiva liikkuakaan mahdottomien pakaasipinojen kanssa... Hotelliksi valitsin yksityis-omisteisen, vuonna 2009 avatun "Hotelli Kuun" (Hotel Månen), se kun tarjosi majoitusta erittäin kilpailukykyiseen hintaan ja yhdessä lennon kanssa varattuna alennus oli jo tuntuva. Ja tavallaan matka alkoi jo samantien - tutkin Googlen kartoista miten pääsemme julkisilla kulkuvälineillä Arlandasta Kungens Kurvaan, kirjoitin varmuuden vuoksi hotelliinkin ja varmistin oikeat metrolinjat ja bussipysäkit. Olen aikanaan asunut Tukholmassa siellä töissä ollessani, ja lapsena tuli koluttua läpi tärkeimmät nähtävyydet osin vanhempien kanssa, osin luokkaretkellä, mutta muistin virkistykseksi piti toki surffailla myös Visit Stockholmin sivuilla ennakkosuunnitelmia tekemässä.

Ruotsi-buumi on näyttänyt vallanneen perheemme lisäksi myös tv:n - Livillä on pyörinyt Lauran matkakuvia Tukholmasta, Teemalla seikkaillaan Kuninkaittemme jäljillä, ja mikä pahinta, TV 1 väittää monen kauhistukseksi Suomen olevan ruotsalainen. Kieltämättä osin samaan kansanvalistusaatteeseen liittyy minunkin kohdevalintani: vaikka lapsillamme on kaksikielisiä serkkuja täällä kotomaassa ja hieman kaukaisempia sukulaisia Ruotsin puolella, silti poikani jaksaa marmattaa ruotsin kielen opiskelun turhuudesta kahdeksasluokkalaisen suurella elämän-kokemuksella. Kotoa ei tuota asennetta kyllä ole opittu... Muistan itse, kuinka hienoa oli seiskaluokkalaisena kummikuntavierailulla Köpingissä ollessamme, kun osasi ostaa karkkia kiskalta ruotsiksi ihan itse! Aion ainakin yrittää altistaa nuorukaisemme vastaavanlaisiin tilanteisiin naapurimaamme kamaralla, mikäli suinkin onnistun murtamaan murkkuvastarinnan - mikä ei toden totta ole aina kovin helppo tehtävä...

Lapsillemme tämä reissu tulee olemaan ensimmäinen lentokoneella tapahtuva, emmekä aiemmin ole heidän kanssaan muuta kuin kiirehtineet ohi Tukholman Lego-landiin ajellessamme ja sieltä palatessamme. Jännityksen ja odotuksen aihetta siis riittää! Tyttäreni kertoikin koulussa meidän matkustavan aikakoneella Ruotsiin - tavallaan niinhän se onkin aikaerosta johtuen: lähdemme klo 16.00 Helsinki-Vantaalta ja olemme Arlandassa samaan aikaan, Ruotsin aikaa klo 16.00. Yksi kädenvääntöä aiheuttava asia matkasuunnitelmissamme vielä taitaa olla: saako esikoinen ottaa läppärinsä mukaan jotta voi pelata Fifaa (jalkapallopeli) reissullakin. Tabletti ja kännykät ok, mutta että vielä läppärikin parin päivän reissulle - äidin mielipiteen varmaan arvaattekin :-)  

Muutama viikko on siis vielä odoteltava tätä irtiottoa arjesta. Sitä ennen - ei, emme lähde viikonlopuksi mökille, mehän asutaan siellä - nautiskellaan pienemmistä irtiotoista lähinnä junnun harkkakalenterin puitteissa: perjantaisin fysiikkatreenien aikaan on tullut tavaksi käydä tyttären kanssa vähän kahvittelemassa ja shoppailemassa, ja lauantaisin Killerin harkkojen yhteydessä saatan nautiskella Laajavuoren mahtavista laduista ja sen jälkeen tuttavapariskunnan kahviseurasta liikuntakeskuksen kuppilassa. Sielulle tärkeitä maisemanvaihdoksia nämäkin, vaikka toki lähikaupastakin saa melkein kaiken tarvittavan ja omasta pihasta pääsee järven jäälle hiihtämään, kun vaan viitsii tehdä ladut itse ;-) No enpä taida olla ensimmäinen bloggari joka toteaa: Matkailu avartaa ja vaihtelu virkistää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti