perjantai 2. marraskuuta 2012

Puhdasta pyykkiä

Pyhäinpäivän aattona fiilistelimme ja kuuntelimme Nirvanaa. Oli kuin olisi kirkossa käynyt: Kurt, sinä loit jotain Pyhää.
Tulihan siinä samaan syssyyn, hämärän hyssyyn kuunneltua vähän Prodigya ja Don Huonojakin. Ja muisteltua sitä kun oltiin vielä nuoria ja nättejä...

Marraskuun loskamoskakelit vetävät helposti mielen matalaksi. Elämänmuutokset ja -valinnat ja niiden järkevyys alkavat arveluttaa illan pimeinä hetkinä ja päivän harmaudessa. Vielä kun entisen yhtiökumppanin kanssa riittää kädenvääntöä edelleen, alkaa pelottaa, kuinka suuret oppirahat vielä tässä elämänkoulussa joutuukaan maksamaan. Lähimenneisyyden kokemukset ovat saaneet yrittäjyyden kuulostamaan kirosanalta, hommalta johon en ihan hevillä enää lähde (mutta itseni tuntien ei pidä koskaan sanoa ei koskaan). Juuri nyt tuntuu hyvältä kun joku muu huolehtii eläkkeistä, lomakorvauksista ja muista palkan sivukuluista ja itse saa keskittyä ihan vaan siihen työntekoon.

Sitten täytyy tietysti uhrata muutamakin hetki sen murehtimiseen, miten onnistun uudessa työssäni, kumpi toteutuu: tulos vai ulos? Miten opin arvioimaan kulloisenkin myytävän kohteen hinnan oikein, miten saan toimeksiantoja, miten yhdistän työn ja perheen kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla, nyt kun minulla on jälleen esimies enkä ole ihan vaan itteni pomo? Halloweenin hengen mukaisesti maalailen piruja seinille ja mörköjä nurkkiin ihan urakalla.

Vaikka edellinen yö olikin melko uneton ja levoton, muutama yö sitten näkemäni uni rauhoittaa minua: ripustin siinä puhdasta pyykkiä telineelle kuivumaan Firumedalle tärkeässä Ähtärissä ajatellen samalla, että koska kerran olen jättämässä pyykit tänne kuivumaan, palaan vielä. Puhdasta pyykkiä - omatuntoni on puhdas, tulevaisuuteni onnellinen. Eihän minulla hätää ole.

Rauhallista, rohkeaa, pelotonta, hyvää pyhäinpäivää ihan kaikille teille!

2 kommenttia: