lauantai 7. heinäkuuta 2012

Enemmän duoo ku sooloo...

Vaikka maakuntalehtemme levyarvostelija antoikin Kuningasidean debyytille vain kaksi tähteä - väitti tämän muistuttavan liikaa Jätkäjätkiä -, minuun kesähitti kolahti täysillä ja hoilailen sitä aina tilaisuuden tullen. Ja niinhän se on: Jottei kellään olis orpo olo, tarvis enemmän duoo ku sooloo... 

Hee, ja nyt mulla on enemmän duoo: sain nimittäin uuden tietokoneen - tai siis sillai uuden kuin meillä saadaan, käytetyn ja sopivaksi tuunatun. Vista pois ja xp tilalle, tärkeät tiedostot vanhan koneen kovalevyltä talteen ja jo pääsee testaamaan... Meidän perheen it-vastaava oli toki asentanut melkein kaiken jo valmiiksi, officet, avastit ja muut, mutta joitakin ohjelmia ja lisäosia piti vielä netistä hakea (Foxit Reader, Skype ym.) ja viilata joitain asetuksia mieleisikseen - no arvatkaa selvisinkö näistä omatoimisesti ilman asiantuntijan apua... Ei kyllä taas duoo tarvittiin - ihanaa kun ekspertti löytyy omasta kotoa! No kyrilliset kirjaintarrat osasin sentään ihan itse liimata näppäimistöön :-)

Tää on sikanopee, Core-2 Duo eli kaks tuplasti niin nopeeta prosessoria tekee töitä kuin mun vanhassa koneessa se yksi. Ja on kaikkee jännää, sisään voi kirjautua etusormella sormenjälkitunnistimesta vetäisemällä. Näyttökin niin iso ettei kannata ikkunoita avata koko leveyteensä - on tässä ny maalaistytöllä ihmettelemistä... AdBlockin tahdoin tähänkin koneeseen, en tykkää katella turhia vilkkuvia mainoksia joka sivulla - vain Sharewoodin hyväntekeväisyysyhteisössä otan sen pois käytöstä, koska siellä voi lahjoittaa rahaa valitsemalleen avustusjärjestölle "ilmaiseksi" mainoksia klikkaamalla. Ainahan uudet jutut vaatii opettelua ja taas sai ihmetellä että mistä sen pdf-tulostusominaisuuden saikaan officeen, ja apua nyt noi kaikki 1240 työpostipalvelimella tallessa olevaa viestiä latautuu tänne Outlookiin... On kuitenkin tosi ihanaa kun sivujen avautumista ei tarvitse odotella ikuisuuksia vaan kaikki tapahtuu snäp vaan! Vielä on tosin kirjoitin ja nettitikku asentamatta, toivottavasti asentuvat suht kivutta ja automaattisesti.

Duosta puheen ollen, olemukseeni on pesiytynyt pari duojuttua joista ois kyllä pikimmiten päästävä eroon. Toinen leuan alle ja toinen tuohon vyötärön seutuville. Tänään uskaltauduin ensimmäistä kertaa vaa'alle Viron-reissun jälkeen, ja pakko se oli uskoa, minkä peilikin jo kertoi: Sakut, Tokyo Teat ja Kalev Span aamiaisherkut olivat jatkaneet salakavalasti matkaansa tänne Sisä-Suomeen saakka. Kun pituutta on reilusti alle 160 cm, ei painokaan saisi nousta yli 50 kg:n, muuten se alkaa jo näkyä ja tuntua, ja nyt viisari hiipi kuin kiusallaan melkein 51:een. No eihän tässä ehkä puhuta mistään mittavasta ylipainosta, mutta itseäni se jo vähän häiritsee. Saas nähdä, häiritsisikö jo siinä määrin, että alkaisin oikeasti tekemään asialle jotain - edellisten rippijuhlien yhteydessä huomasin mahani pömpöttävän vartalonmyötäisessä mekossa, ja jaksoin tehdä vatsalihasliikkeitä jopa kolmen päivän ajan juhlien jälkeen... Herkkusuu ja sohvaperuna samassa persoonassa ei ole paras mahdollinen duo kun laihdutuksesta on puhe!

Liikuntaan ja ruokailuun liittyy tietyllä tapaa myös eräs ilmoille heittämäni toiveenkipinä - siitä en paljasta tässä yhteydessä sen enempää, mutta toivotaanko yhdessä, rakas lukijani - duona! - että se toteutuisi, jos tarkoitus niin on. Tavoitteisiin pääsemisessä sitä duoenergiaa vasta tarviskii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti