maanantai 11. kesäkuuta 2012

Cuppi nurin


Jyväskylässä pelattiin viikonloppuna jo 28. kerran Jyväskylä Cupia, poikien perinteistä jalkapalloturnausta. Seuraavassa penkkiurheilun uuvuttama äiti kertaa jalkapallontäyteistä viikonloppuohjelmaansa.


Vaikka ei muuten urheilusta ja etenkään sen katsomisesta paljon perustaisi (kuten minä, häpeäkseni on myönnettävä), oman jälkikasvun mukanaolo junioritoiminnassa tempaa kyllä väkisinkin mukaansa ja pistää kesäloma-aikataulut uusiksi. Kun täällä korpikuusen kannon alla asustellaan, ei pelien välissä todellakaan lähdetä ajelemaan 40 km reissuja suuntaansa edessuntakaisin, vaikka turnaus järjestetäänkin "koti-kaupungissa", vaan otetaan käyttöön suunnitelma B: tukikohtana yksityisyrittäjän toinen koti, kaupunkitoimisto. Ja näin se menee:


Lauantai 9.6.2012


Herätys, suihkuun, hätäsesti vähän kotihommia (lakanat pesukoneeseen) ja vastaus yhdelle asiakkaalle Vkontakteen. Kaurapuuroa tyttärelle ja kissoille. Ajopäiväkirjaa eteenpäin, uusia lakanoita sänkyyn - eihän täältä arkusta löydy täkkien alta yhtään mitään... Eväsleipien tekoon, fudisjunnu tehköön omansa, meetvurstia päälle jos säilyisi paremmin - ei laiteta nyt juustoa eikä kurkkua. Tomaatti leipien kaveriksi, vettä pulloon - vähän ennen kymmentä lähdetään!


Palokassa ollaan hyvissä ajoin puoli yhdentoista jälkeen, eipä ollut teillä pahemmin liikennettä. Jätän pojan tekonurmen laidalle, peli alkaa 11.30, hilpasen sitä ennen Prismassa-kävelyllä-Hongkongissa. Onneksi aurinko paistaa! Ei ollut Hongkongissa öljynsuodatinta meidän autoon, just se malli puuttui valikoimista. Öljyä sentään sain ja banskuja eväiden täydennykseksi, niin ja Alkossakin tuli käytyä. Myöhästyn pelin alusta, mutta toisen puoliajan näen kokonaan. Tasaista vääntöä Muuramen Yritystä vastaan, mutta maalinteko ontuu, jäädään tasatulokseen 0-0. Tämä peli olisi pitänyt voittaa...


2x20-minuuttinen peli loppupalavereineen on ohi vähän ennen puolta yhtä, seuraava koitos alkaa 15.20 - puoli kolmeksi takaisin. Ajellaan ensin Biltemalle, jos sieltä löytyisi oikeanlainen suodatin - no ei kuulu senkään kaupan valikoimiin! Ostetaan currywurstit ja pillimehut liikkeen eteen pystytetystä makkarakojusta - junnu valittaa ettei saa syödä mitään liian täyttävää, osa hänen makkaranpaloistaan jää minulle. Toimistolle keittämään kahvia ja syömään eväsleipiä. Apua, nyt on meidän lattia täys noita tekonurmesta lähteviä mustia murikoita - ens kerralla jätät kyllä kenkäs tohon porrastasanteelle!


Hyvissä ajoin taas takaisin kentälle Palokkaan, junnu valmistautumaan seuraavaan otteluun ja minä ajelemaan Vaajakoskelle vanhaan tuttuun autotarvikeliikkeeseen, josta takuuvarmasti löytyy oikeanlainen öljynsuodatin. Ja kun tänne asti tultiin, onhan se poikettava Pandallakin :-) Vielä viimeiset ruokaostokset (voita pitää ainakin ostaa) ja eikun Palokkaan... Taas vähän myöhässä eli alku jää näkemättä. Loppu on kuitenkin näkemisen arvoinen, pojat taistelevat hienosti 3-2-voiton Ruskon Pallosta. Nyt ollaan lohkokakkosia, illan viimeinen ottelu ratkaisee lopullisen sijoituksen alkulohkoissa.


Taas toimistolle, välipalaa ja imuri käteen. Venyttelyä ja kevyttä kävelyä valmentajan ohjeiden mukaan, tosin äidin imuroidessa näyttää urheilijanuorukainen pelailevan tabletillaan Angry Birdsiä... Puoli kuuden aikaan lähdetään taas Palokkaan. Enää en lähde suhaamaan mihinkään, vaan jutustelen muiden äitien kanssa pelin alkuun saakka. Sitten jännittämään katsomon puolelle. Ensimmäisen puoliajan loppuessa johdetaan Siilinjärven Palloseuraa 1-0, mutta toisella puoliajalla tapahtuu repsahdus ja SiPS tasoittaa pelin yhteen-yhteen. Harmi, lohkovoitto jää saavuttamatta. Kakkostila on kuitenkin hyvä saavutus sekin, joten voidaan lähteä iloisin mielin kotia kohti ja valmistautumaan seuraavan päivän sijoituspeleihin. Saunaan ja uimaan, saunaan ja taas uimaan - ja rättipoikki ajoissa nukkumaan.


Sunnuntai 10.6.2012


Lohkokakkoselle lankesi päivän aikaisin nakki; ensimmäinen peli alkaa klo 8.30. Koska paikalla pitää olla jo 7.45, kotoa lähdetään seitsemän pintaan ja kello on soinut jo kuudelta. No,  pulahdus aamuisen viileään järveen karistaa suurimmat unihiekka-kokkareet silmistä. Suurin osa pojista on ajoissa paikalla, valmentajia sen sijaan saadaan hieman odotella - joukkueen päävalmentaja fanittaa Portugalia, taisi vähän harmittaa eilisillan häviö EM-kisoissa Saksalle kun ei ylösnousu maittanut ;-) 


Ovat tainneet monilla yöunet jäädä liian lyhyiksi, pojat tuntuvat nukkuvan vielä kentälläkin. Kyseenalaisesta vaparista tehty maali vie vastustaja KuPSin 1-0-voittoon ja valmentajan ja tuomarin välille syntyy ikävää sanaharkkaa. Nyt harmittaa niin poikia kuin valmentajiakin.


Ja eikun valmistautumaan seuraavaan peliin, joka alkaa klo 12.40. Silloin pelataankin "omia" vastaan - JJK 00-edustus, joka pelaa myös tässä ikäluokassa, hävisi aamulla oman pelinsä ja asettuu meidän Redsejä vastaan. Sitä ennen ehtii tehdä vähän töitäkin: lähettää muutaman sähköpostin, vastailla Vkontakte-viesteihin. Itse peli on todella tasainen, pojilla on monta hyvää maalipaikkaa ja vähältä piti-tilannetta, mutta onni on tällä kertaa 00-joukkueen puolella ja he voittavat pelin 1-0. Pelistä jää kuitenkin hyvä mieli itse kullekin.


Sitten hakemaan tavarat toimistolta, Juuso käy sillä aikaa muiden poikien kanssa läheisessä marketissa hakemassa vähän välipalaa. Viimeinen peli alkaa 15.10 Ääne-kosken Huiman Keltaisia vastaan, poikani saa kantaa tämän pelin ajan kapteenin nauhaa hihassaan. Jeeee, saadaan lopettaa turnaus maalijuhlaan, pojat voittavat Huiman 4-1. Ja valmentajat palkitsevat Juuson KuPSin keltaisella viirillä yhtenä turnauksen parhaista pelaajista. Redsit ovat lopulta 16:n joukossa seitsemänsiä. Hyvä pojat, hyvä me!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti