sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Talven enteitä

Järven pinta riitteessä, kuisti kuurassa ja pakkasta kymmenkunta astetta. Jokohan olisi lupa odottaa talven tuloa ja luntakin tänne Keski-Suomeen?


Toistaiseksi vielä ovat jalkapallojuniorit saaneet pelailla rauhassa ulkokentillä lähes kesäolosuhteissa, mutta näemmä sitä tänä viikonloppuna jo hiihdettiinkin ainakin tuolla Norjan suunnassa. Keski-Suomen ensilumen ladut sen sijaan jouduttiin joku viikko sitten sulkemaan lupaavan alun jälkeen; sananmukaisesti menneen talven lumille rakennetut ladut alkoivat uhkaavasti pehmetä ja lumet huveta silmissä, eikä uutta lunta päästy tykittämään pakkasen puutteessa. Edelleen siis edetään saman jännityksen vallassa kuin edellisen postaukseni aikoihin..


Työelämää ei jatkuva syksyn harmaus ja iltojen pimeys ole juuri päässyt häiritsemään, sillä meillä edetään jo vahvasti joulunpunaisissa ja pakkasensinisissä tunnelmissa. Oma ohjelmapalvelutuotantomme on päässyt lupaavaan alkuun: venäläistä iltaa balalaikan tahdissa vietettiin reilu viikko sitten Taulun Kartanossa, ja uuden vuoden ja loppiaisen venäläissesongin ajalle tuotamme omiin matkapaketteihimme sisältyvien retkien ja vapaa-ajanohjelman lisäksi ohjelmaa myös mm. Peurunkaan ja PeukkulaanOhjelmapalveluihin liittyvät suomenkieliset nettisivumme ovat tosin vasta ajatuksen asteella; nyt keskitytään ymmärrettävistä syistä tähän (venäläismatkailijoista puhuttaessa) vuoden suurimpaan sesonkiin, jossa jokapäiväisen myyntityön lisäksi toden totta riittää tekemistä ja valmistelua, suunnittelua ja laskemista, aikatauluttamista ja kääntämistä, tiedon hankintaa ja luovuuden ja kontaktien valjastamista hyötykäyttöön :-). 


Kahden yrittäjän mikroyrityksemme on nyt siis saavuttanut huikean 4 kk:n iän. Jos firma olisi vauva, se alkaisi pikkuhiljaa siirtyä maistelemaan kiinteää ravintoa, mutta ei vielä konttaisi, saati kävelisi. Aikamoiselta istumaan opettelulta tuntuu välillä tämä omakin yrittäjän alkutaipaleeni, vieläkin on opettelemista ihan perusasioissa, kuten palkanlaskennassa - torstaina ajellessani juhlatunnelmissa kylpylähotellin gaalailtaan puhelu kirjanpitäjältäni palautti rouva myyntijohtajan taas tehokkaasti maan pinnalle: "Mitäs me nyt tehdään kun nää palkat on laskettu väärin...?" No, ei kun oikaisemaan sotu-maksuihin liittyvää väärinkäsitystä seuraavana päivänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti