keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Valoissa ja varjoissa

Tarkkaile huomiosi keskittämistä hetkestä toiseen. Jokaisella ajatuksella, sanalla, tunteella ja teolla lisäät joko valoa tai varjoja maailmaan.


Facebookissa liikkuu paljon täysin turhanpäiväisiä kiertäviä tilapäivityksiä, joita pyydetään syystä jos toisestakin laittamaan omalle seinälle. Useimmiten jätän noudattamatta kehotusta, mutta erään syöpää koskevan päivityksen tullessa vastaan tein poikkeuksen. Asia oli kipeän ajankohtainen; parikin sukulaistani taistelee tällä hetkellä syöpää vastaan, heistä läheisin rakas kolmevuotias veljentyttäreni. Kummitätini olen jo aikoinaan syövälle menettänyt, ja hän ei todellakaan luovuttanut helpolla, kamppailu elämän ja kuoleman välillä kesti vuosia.


Sitä niin helposti itkee ja surkuttelee omia henkisiä ja fyysisiä vaivojaan. Ja ovathan ne sillä hetkellä todella pahasti elämänlaatua huonontavia, mielelläänhän sitä antaisi migreeninsä pois tai ne nuoruuden angstiset vuodet jolloin sai päänsä sekoitettua totaalisesti. Kaikista varjon vuosista ja pimeistä hetkistä huolimatta voin kuitenkin tänä päivänä sanoa: Minä elän! Tuntuu kuin olisi päässyt lähes paratiisiin, kun iänikuiset niskakivut ja päänsäryt, joihin mikään lääke ei purrut, vihdoin diagnosoitiin o i k e i n ja sain täsmälääkityksen joka auttaa. Kaikkiin elämän vammoihin ei toki rohtoa ole löytynyt, mutta selviytymiskeinonsa kuitenkin. Elämä on kantanut paitsi minua niin myös juuri minulle räätälöityä työkalupakkia. 


Emme pysty useinkaan poistamaan henkistä tai fyysistä kipua omasta saati toisten elämästä, ja liian harvoin saamme vastauksen kysymykseen "Miksi?". Jotain voimme kuitenkin tehdä: suunnata ajatuksemme varjojen sijasta valoon. Kun mieli menee edellä, ehkä kehokin seuraa perässä... ainakin haluan uskoa niin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti